DOMOV  |  O NAS  |  KONTAKT 
           
POSTOPEK SERVISIRANJA SMUČI ALI SMUČARSKE DESKE
 
ČIŠČENJE 
Temeljito se očisti oz. obriše drsna površina in robniki. Ko so smuči ali deska očiščene se natančno pregledajo vse poškodbe. 
 
POPRAVILO DRSNE POVRŠINE 
Po pregledu vseh poškodb se luknje in vreznine na drsni površini sanirajo tako, da se jih zapolni s posebno maso ali po potrebi vstavi nov del drsne površine.
 
BRUŠENJE – RAVNANJE DRSNE POVRŠINE 
Drsna površina se obdela na brusnem papirju in posebnem kamnu. Pri postopku brušenja na kamnu drsna površina postane ravna in gladka. Tvorijo se drobne zarezice (struktura). S tem postopkom se omogoči, da drsna površina vpije več voska (maže), kar skupaj s strukturo omogoči manj trenja med drsno površino in snegom. To pa omogoča, da bodo vaše smuči ali deska bolje in hitreje drsele po snegu, hkrati pa bo tudi prehod iz robnika na robnik lažji. 
 
BRUŠENJE ROBNIKOV
Z brušenjem robnikov nastane neprekinjena gladka in ostra površina. Robnike smuči ali deske brusimo med 0 in 3 stopinjami. Glede na vaše zmogljivosti in zahteve ter zmogljivosti vaše opreme se kot brušenja optimalno prilagodi vašemu slogu smučanja.
 
MAZANJE 
Zadnja faza postopka servisiranja je mazanje (impregnacija). Vroča maža se nanese na drsno površino, kar pripomore k boljšemu drsenju in lažjemu vodenju smuči ali deske, hkrati pa maža tudi ščiti drsno površino pred poškodbami.

Izdelava spletne strani: MINK

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjojo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več...