DOMOV  |  O NAS  |  KONTAKT 
           
TENIS
 
Še tako dober lopar brez ustrezne strune, kot tudi dobra struna brez loparja tenisaču ne pomenita prav veliko. Optimalna kombinacija obeh pa je tisto, kar si želi vsak tenisač.
 
Napenjanje:
Nekateri novi loparji so ob nakupu že napeti. Običajno je kvaliteta osnovnih strun odvisna od kvalitete loparja. Kvalitetnejši je lopar, kvalitetnejša je struna. Vsak lopar ima priporočeno območje napenjanja, kjer je določena spodnja in zgornja meja napenjanja. Te meje proizvajalec doseže s testiranji. Nov lopar je običajno napet na srednjo vrednost, ker pa preteće precej časa, preden lopar pride do končnega kupca, napetost strune pade. Osnovno napet lopar je sicer pripravljen za uporabo, primeren pa bolj za »občasne« tenisače. Drugim pa, po nakupu novega loparja, priporočamo novo napenjanje.
 
Vrste strun:
Strune lahko delimo na sintetične, polyesterske in naravno črevo, nato pa še na mulifilamentne (struna je pletena iz več tanjših strun) in monofilamentne (struna je iz enega dela).
Multifilamentna struna                          Monofilamentna struna
 
  MULTIFILAMENTNA STRUNA                               MONOFILAMENTNA STRUNA
 
Material, konstrukcija in debelina strun vplivajo na igralne lastnosti. Kot najboljša struna še vedno velja naravno črevo, v zadnjih letih pa so se z razvojem sintetične strune precej približale naravnemu črevesu, v nekaterih lastnostih so celo boljše.
Vsem, ki imate probleme s teniškim komolcem priporočamo naravno črevo ali pa multifilamentne strune, saj so od monofilamentnih mehkejše, bolj elastične in z manjšim vplivom vibracij. 
 
Tanjša struna nudi večji občutek in igralnost, vendar je manj obstojna. V kolikor vam struna pogosto poči priporočamo, da se odložite za debelejšo različico iste strune. Ker daljša obstojnost strune pomeni slabšo igralnost je potrebno najti pravi kompromis med obstojnostjo in igralnostjo. 
 
Ob napenjanju loparja je dobro vedeti:
- bolj napeta struna pomeni večjo kontrolo
- manj napeta struna pomeni večjo moč
- bolj napeta struna doseže večji spin potencial
- tanjša struna pomeni boljši občutek, igralnost in več spin potenciala 
- bolj elastične strune oddajo manj vibracij vendar hitreje izgubljajo napetost
 
V Ski & Tenis JAKONČIČ priporočamo menjavo strun na dva meseca, saj boste s tem ohranili pravo kvaliteto in občutek, ki jo posamezna struna nudi.
 
Naše storitve:
- napenjanje loparjev
- zamenjava in popravilo gripov

Izdelava spletne strani: MINK

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjojo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več...